Från vilken källa rann Toves sångtexter? Hur kunde hon skriva visor och vers så problemfritt, vem hade lärt henne det? Vilken musik lyssnade hon själv på? Hur viktig var musiken egentligen för hennes skapande?

Och kan det verkligen stämma att Tove Jansson och Povel Ramel hade ett samarbete? Hur såg det ut i så fall? Fick Tove någonsin en sång tillägnad henne, och vem skrev då den? 

Emma Klingenberg har under de senaste åren forskat i Tove Janssons visdikter och nu är hon i full färd med att presentera sina fynd.

Tove Jansson- visdiktaren är en färggrann konsertföreställning med en stor dos humor. Följ med då Emma Klingenberg och hennes tre musiker försöker hitta svaren på frågorna ovan. Nyfunna och hittills opublicerade vistexter av Tove Jansson presenteras i helt nya tonsättningar och arrangemang. Vi får också höra kända sånger ur Tove Janssons visskatt. 

Premiären gick av stapeln på Svenska Teatern i Helsingfors 28.2. 2020 och fick ett mycket gott mottagande. Konsertföreställningen gavs både i Finland och utomlands. Just nu är det paus i turnérandet men det smids festliga planer för framtiden – så vi återkommer så fort vi har datum och mer att berätta!

Vill du boka Emma med pianist för en mindre tillställning? Det kan vara möjligt!

Förfrågningar kan göras på denna adress:  tove@emmaklingenberg.com

Novembervisa Text: Tove Jansson Musik: Emma Klingenberg (Parad media, YLEfem 6.12. 2020

Med ett mycket självsäkert grepp hade Emma Klingenberg full kontroll över publiken, sitt material och sin röst. 

Arbetarbladet 2.3. 2020

Tove Jansson – visdiktaren är en stämningsfull och sympatisk konsertföreställning som får recensenten att än en gång häpna över denna finländska nationalskalds begåvning inom så många områden. 

Svenska YLE 2.3 2020

Emma Klingenberg har inte bara gjort en kulturgärning genom att forska efter och lyfta fram alla dessa visor, hon visar sig också vara en entertainer med stort E som kan ta sin publik med sin charmiga scenkarisma

Västra Nyland 4.3 2020

Den mångsidiga begåvningen Tove Jansson var även en skicklig visdiktare. Emma Klingenbergs viskväll tar skickligt fram många aspekter av detta och gräver fram flera okända pärlor, även en färgstark oanständig visa.

Hufvudstadsbladet 29.2 2020

Klingenbergs sceniska apparition är i de bästa stunderna tilltalande på ett avväpnande naturligt sätt och i musiknumren var hon onekligen i sitt rätta element. Stämman rör sig på en frapperande bred uttrycksmässig skala – allt från intim talsång till operamässiga koloraturer – och hennes känsla för den för stunden lämpligaste tonbildningen och det ultimata text- och känslomässiga tilltalet är i det närmaste osviklig.

Östra Nyland 2.3. 2020